Porties |
stuks
|
Ingrediënten
- 250 gram varkensgehakt of rundergehakt
- 1/2 halve Spitskool of Witte kool
- 250 gram Tauge
- 10 stuks Worteltjes
- 2 stuks Eieren
- 25 gram So-oen
- 1 theelepel Vetjin
- 3 theelepels Knoflookpoeder
- 1/2 kopje Maggi-aroma
- 40/60 stuks Loempiavellen Diepvries of zelfmaken
- peper en zout naar smaak
- ei om te plakken
- 3 a 4 liter Slaolie frituren
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de so-oen wellen in heet water; giet vervolgens het water af en knip de sliertjes eventueel kleiner.
- Was de taugé en rasp de worteltjes fijn.
- Was en snijd de kool héél fijn
- Het gehakt rul bakken in eigen vet, voeg de eieren toe en roer het gehakt tot kruim.
- Voeg de kool en de worteltjes toe en roer dit goed om.
- Voeg dan de taugé, de kruiden en de smaakstoffen toe (behalve de maggi)
- Laat het geheel even pruttelen totdat de kool iets zacht is geworden en voeg dan de so-oen en de maggi toe. Roer goed door.
- Laat het geheel uitlekken in een vergiet of zeef, maar vang het vocht op. Giet dit vervolgens weer over de de groente en laat weer goed uitlekken.
- Haal de diepvriesvellen van elkaar los, en snijd 1 vel doormidden. Leg een vel neer en in het midden het doorgesneden vel. (Bij eigen gemaakte vellen is 1 vel voldoende) (o.a verkrijgbaar bij Albert Heijn)
- Leg er een beetje vulling op, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia op. Smeer het laatste stukje in met wat losgeklopt ei en vouw ze goed dicht.
- Frituur de loempia's in slaolie en laat ze staande uitlekken in een vergiet.
- Serveer met een zoete of pikante chilisaus.
- De loempia's kunnen goed worden ingevroren. Tip!! los naast elkaar op een bord of snijplank invriezen en dan bij elkaar een in diepvriesbak of zak doen
Deel dit Recept