Gemeente Epe viert de democratie met week vol activiteiten voor inwoners

door | sep 4, 2024 | Evenementen, Nieuws

Foto Dennis Dekker  ‘Dag van de Democratie 2023 – Gemeente Epe’

Gemeente Epe viert de democratie met week vol activiteiten voor inwoners

In het kader van de internationale Dag van de Democratie op 15 september organiseert de gemeente Epe de feestelijke Week van de Democratie van 9 tot 15 september. Deze week biedt inwoners de kans om in gesprek te gaan over de betekenis van democratie, elkaar beter te leren kennen en ideeën uit te wisselen over lokale democratie.

Gemeentebestuur op pad
In de week van 9 tot 15 september gaan raadsleden en collegeleden verschillende momenten op pad. Zo bezoeken zij twee basisscholen in de gemeente om kinderen te vertellen over democratie en te luisteren naar wat zij belangrijk vinden. Daarnaast gaan de leden van het gemeentebestuur bij Viattence locatie de Speulbrink in Vaassen pannenkoeken bakken voor de bewoners en met hen in gesprek

Ontmoetingen in het Kulturhus
Inwoners van de gemeente Epe zijn van harte uitgenodigd om het feest van de democratie mee te vieren. Op maandag 9 september van 14.30 tot 16.00 uur is er in het Kulturhus in Oene een gezellige middag met ruimte voor ontmoetingen en gesprekken. Tijdens deze middag kunnen inwoners ‘speeddaten’ met raadsleden en collegeleden, hun visie op democratie delen, vragen stellen en ideeën voor de gemeente aandragen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wandelen met het gemeentebestuur

Op donderdag 12 september start om 19.00 uur de wekelijkse wandelgroep van Koppel-Swoe vanaf de Vegtelarij in Epe. In de Week van de Democratie lopen raadsleden en collegeleden mee en gaan zij graag met inwoners in gesprek. De wandeling duurt ongeveer een uur, na afloop is er gelegenheid om een kop koffie te drinken. Iedereen is welkom om mee te lopen en zijn of haar ideeën over democratie te delen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Fotowedstrijd
Democratie draait om de vrijheid om te kiezen en eigen beslissingen te nemen. Inwoners van Epe kunnen tot zondag 15 september een foto insturen die laat zien wat democratie voor hen betekent. Foto’s kunnen per mail worden verzonden naar griffie@epe.nl. De winnaar ontvangt een leuke prijs. Het gemeentebestuur roept inwoners van de gemeente Epe op om mee te doen aan de fotowedstrijd.

‘Dag van de Democratie 2023 – Gemeente Epe’

De Week van de Democratie biedt een unieke kans om in een informele setting met elkaar in gesprek te gaan over wat democratie betekent. Het gemeentebestuur kijkt uit naar een week vol betrokkenheid en gesprekken met inwoners.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: